ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Μεσοτόπου Λέσβου

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  |  Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ  |  ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ  |  Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ  |  ΧΑΡΤΗΣ  |  Νέα, Επικαιρότητα ...

EURObit

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ

Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ

Όσοι είναι λάτρεις της παράδοσης, αλλά και όσοι έχουν λησμονήσει τι σημαίνει φιλοξενία και ζεστασιά, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την απόμερη τούτη γωνιά της γης.Ο Μεσότοπος βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό άκρο της Λέσβου και απέχει 78χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της, τη Μυτιλήνη και έχει 1050 κατοίκους, που ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τα τελευταία χρόνια με τον τουρισμό. Κυρίως με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως αγροτουρισμό, οικοτουρισμό και συνεδριακό τουρισμό.

Ο Μεσότοπος στην εμφάνιση του ίσως να μη διαφέρει από ένα συνηθισμένο ελληνικό χωριό. Τη διαφορά θα τη νιώσεις στην πρώτη επαφή με το ανθρώπινο στοιχείο.Άνθρωποι χαμογελαστοί, ζεστοί, φιλικοί και δραστήριοι, που διαφυλάττουν τις αρχές και τις παραδόσεις και τις προσφέρουν στους μεταγενέστερους, με την ίδια ευλάβεια, που το έκαναν και οι πρόγονοί τους.

Η πλούσια πολιτιστική δράση των Συλλόγων και το καρναβάλι, που αναβιώνει κάθε χρόνο με σαφή στοιχεία από διονυσιακές τελετές, έχουν κάνει το χωριό γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Περιτριγυρισμένο από πλούσιο ορεινό τοπίο με πλήθος μονοπατιών και αρχαιολογικών θέσεων, στολισμένο με τρεις παρθένες παραλίες, το χωριό προσφέρεται για ήρεμες διακοπές, για χαλάρωση, για όσους αποζητούν μια απόδραση από το σύγχρονο πολύβουο τρόπο ζωής για να ζήσουν σε άλλους ρυθμούς, πιο απλούς, πιο ανθρώπινους, κοντά στη φύση.

  

Μεσότοπος,

 
Αγροτουριστικός Συν/σμός Γυναικών Μεσοτόπου
ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ ΤΚ-81105
ΛΕΣΒΟΣ 
 

TΗΛ: 22530 96390 - 694 4592860, ΦΑΞ: 22530 96590

E-MAIL: mesotoposwoman@gmail.com, URL: www.mesotoposwomen.com