ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Μεσοτόπου Λέσβου

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  |  Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ  |  ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ  |  Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ  |  ΧΑΡΤΗΣ  |  Νέα, Επικαιρότητα ...

EURObit

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου ξεκίνησε σαν μια ιδέα το 1996 για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Παρέμβασης Μεσοτόπου. Χρειάστηκαν δύο χρόνια ώστε η ιδέα αυτή να ριζώσει στο Μεσότοπο. Τον Δεκέμβριο του 1998 ιδρύεται ο Συνεταιρισμός, μέσα από την συνεργασία της Κοινωνικής παρέμβασης Μεσοτόπου, εικοσιπέντε γυναικών και της Γεωργικής υπηρεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου. 

Η αρχή είχε γίνει.
Με πολύ μεράκι και όρεξη για δημιουργία τα μέλη ρίχτηκαν στην δουλειά. 
Ως αντικείμενο εργασίας επιλέχθηκε η παρασκευή γλυκών κουταλιού και ταψιού, μαρμελάδων, λικέρ, χειροποίητων ζυμαρικών και άλλων εδεσμάτων. Για να έχουν όμως τα προϊόντα μας την δική τους προσωπική ταυτότητα, φροντίσαμε από την πρώτη στιγμή να δουλέψουμε με σεβασμό και συνέπεια, πάνω σε παραδοσιακές συνταγές - χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Υιοθετήσαμε την εγγύηση επιστροφής προϊόντων και προσφέρουμε στην αγορά αξιόπιστα προϊόντα, με άρωμα και γεύση Μεσοτόπου. 
Γρήγορα διαπιστώσαμε ότι η αγορά είναι πολύ μεγάλη και δώσαμε μεγάλη προσοχή στον τόπο μας και ειδικά στον χώρο μας. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι φέραμε κόσμο στο Μεσότοπο από την Μυτιλήνη, την Γέρα και άλλες μακρινές περιοχές , μόνο και μόνο για να αγοράσουν σημαντικές ποσότητες από τα προϊόντα μας.  

Με την δράση μας δώσαμε αξία στην παραγωγή ντόπιων προϊόντων και ξαναζωντανέψαμε ξεχασμένες γεύσεις όπως π.χ. ο τραχανάς, οι χάχλες, το συκόπαστο ή το χειροποίητο κριθαράκι. Τους δώσαμε τιμή και αξία τη στιγμή που άρχιζαν να χάνονται από το διαιτολόγιό μας , μαθαίνοντας τον κόσμο να τα ζητάει και κερδίζοντας νέους πελάτες. Δεν σταματάμε να αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες και τις παρατηρήσεις των πελατών μας και να εμπλουτίζουμε συνέχεια την ποικιλία των προϊόντων μας.
Οι εγκαταστάσεις μας στο χωριό, αποτελούνται από ένα εργαστήριο τέλεια οργανωμένο, δύο εκθετήρια-πρατήρια προϊόντων και μια εμπορική επιχείρηση – παντοπωλείο.

Ο Συνεταιρισμός έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο για τη δημιουργία μονάδας, που θα περιλαμβάνει πολλαπλά εργαστήρια, γραφεία, χώρους συνάντησης επισκεπτών και εκπαίδευσης προσωπικού, χώρο για αναβίωση λαϊκών δρώμενων, παραδοσιακό φούρνο, ενώ σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε χώρους για οικόσιτα ζώα. 

Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την τεχνογνωσία μας και τις γνώσεις των μελών μας, διότι οι συνεταιρισμοί είναι κοινωνικές επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας, επομένως τα μέλη και η γνώση είναι το κεφάλαιο μας.Η εκπαίδευση των μελών μας είναι απαραίτητη και προπάντων να πραγματοποιείται στο χωριό μας στον χώρο μας και να συνδέεται με την πράξη.
Ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου μέσα από τη δράση του, φιλοδοξούμε να γίνει υπόδειγμα Επιχειρηματικής δραστηριότητας και Κοινωνικής προσφοράς στον τόπο μας,ενώ στόχος μας είναι να διατηρήσει την αειφορία του. 

  

Μεσότοπος,

 
Αγροτουριστικός Συν/σμός Γυναικών Μεσοτόπου
ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ ΤΚ-81105
ΛΕΣΒΟΣ 
 

TΗΛ: 22530 96390 - 694 4592860, ΦΑΞ: 22530 96590

E-MAIL: mesotoposwoman@gmail.com, URL: www.mesotoposwomen.com